Esittely

Työnohjaus ja valmennus Tiina Kopalainen

Hei,

Onpa ilo nähdä Sinut sivuillani! Lämpimästi tervetuloa!

Tässä pieni tervehdys Sinulle!

Tiivistetysti viime ajoista

Olen lähtenyt muuttamaan omaa elämääni voimakkaasti yli seitsemän vuotta sitten tärkeässä tienhaarassa, jossa tein valinnan hypätä tuntemattomaan ja irtautua lähes kaikista siihenastisen elämäni tukipilareista.  Minulla on ollut viime vuosina aikaa pysähtyä ja mahdollisuus pohtia, mitä todella haluan elämältä ja mikä ja millaista on minun unelmaelämäni. Olen myös kysynyt, mitä elämä haluaa minulta. 

“Elämän tarkoitus on elää elämä, jolla on tarkoitus”

–   George Bernard Shaw   –

Seitsemän vuotta sitten aloittamani työnohjaajan koulutus oli minulle siunaus ja suunta, josta olin uneksinut ainakin 10 vuotta. Se aloitti monen vuoden koulutusputken, jonka aikana olen opiskellut kaikkea mahdollista mielen, kehon, terveyden, hyvinvoinnin ja valmentamisen alalta jo aiemman pitkän työ- ja opiskelu-uran lisäksi. Työnohjaajan koulutus avasi minulle uuden näkökulman ja ajattelutavan ja herätti myös kiinnostukseni valmentamiseen ja niinpä valmistuin myös Brain-Based Coaching -valmentajaksi vuonna 2019.  

Kirjoittaminen ja siihen minulle likeisesti liittyvä puhuminen ovat elämäni suuria intohimoja, joihin olen palannut entistä palavammin. Toki olen töissäni aina kirjoittanut ja puhunut, mutta nyt teen niitä aivan erilaisella intensiteetillä ja syvyydellä.

Jo vuosia sitten elämäni tärkein kysymys oli Jen Sinceron sanoin ”Oli kyse siitä, etten enää suostuisi olemaan se ihminen, joka tyytyy siihen, mikä hänelle annetaan. Päätin vihdoin ryhtyä ihmiseksi, joka luo itselleen sen, mitä haluaa.” Olen kuunnellut sydäntäni ja se on johdattanut minut tähän, missä nyt olen. 

Hieman lisää minusta

Olen siis Tiina Kopalainen ja asun tällä hetkellä Sastamalassa lähellä Tamperetta. Pirkanmaalla olen asunut jo yli 17 vuotta. Ensin asuin yli 8 vuotta Äänekoskella, yli 7 vuotta Orivedellä ja nyt 9 vuotta on vierähtänyt Sastamalassa  Olen kotoisin Varkaudesta, Savosta ja opiskellut pääosin Jyväskylässä ja Tampereella. Nuoruudessani olen myös asunut Englannissa, Oxfordissa. Työura on kuluneina vuosikymmeninä heittänyt minut ympäri Suomea Savosta Pohjois-Karjalaan, Keski-Suomeen ja Pirkanmaalle.

Olen pohjakoulutukseltani  filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, taide- ja ympäristökasvatuksen opettaja Jyväskylän ammatillisesta opettajakorkeakoulusta, minulla on rehtoripätevyys ja olen voimavarakeskeinen työnohjaaja ja prosessikonsultti sekä valmentaja. Olen myös opiskellut amerikkalaisessa GoProCoaching-yhteisössä ja vaikka missä muissa opinahjoissa.

Harrastan monentyyppistä opiskelua ja itseni kehittämistä sekä matkailua, aina kun se on mahdollista. Tälläkin hetkellä opiskelen mm. digiosaamista. Aiemmin harrastin mm. järjestötyötä ja seuratansseja. Rakastan mm. lukemista, kirjoittamista, elokuvia, tarinoita, opiskelua, musiikkia, ihmisten monipuolista auttamista ja matkustamista. 

Vaikka työ- ja elämänkokemusta on paljon, silti tunnen, etten ole ikinä valmis, vaan olen aina keskeneräinen ja haavoittuva. Ehkäpä juuri se haavoittuvuus tekeekin minusta vahvan. Minun on suhteellisen helppoa myötätuntoisesti eläytyä ihmisten haastaviin elämäntilanteisiin, koska takanani on elettyä elämää jo aikamoinen kilometrimäärä.

Työelämässä olen toiminut pitkään kulttuuri- ja taidehallinnon tehtävissä sekä sivistys- että koulupuolella, viimeksi sosiaalipuolella, kaikissa olen ollut esimiestehtävissä ja yhteensä esimieskokemusta on yli 25 vuotta. Olen tehnyt kulttuurityötä yli 20 vuotta viidellä eri paikkakunnalla ja vapaata sivistystyötä kahdessa kansalaisopistossa rehtorina yli 10 vuotta. 

Työkokemusta on mm.:

  • esimiestyötä yli 25 vuotta erityyppisissä ja -kokoisissa organisaatioissa ja työyhteisöissä
  • kulttuurityötä kulttuuri- ja kulttuuritoimenjohtajana 20 vuotta viidellä eri paikkakunnalla
  • koulutus- ja sivistystyötä rehtorina 10 vuotta kahdessa alueellisessa kansalaisopistossa
  • koulutus- ja tapahtumasuunnittelua 25 vuotta
  • järjestötyötä mm. toiminnanjohtajana sosiaali- ja terveysalalla
  • työnohjaustyötä erilaisissa työyhteisöissä niin yksilöille kuin ryhmille, esim. liike- ja koulutuselämässä
  • yksilöohjausta ja ryhmätyöskentelyä runsaasti erilaisten ryhmien kanssa
  • toiminnallisia menetelmiä

Elämäntehtävästäni

Elämäntehtäväni on auttaa ja inspiroida ihmisiä heidän pyrkimyksessään parhaimpaan mahdolliseen elämäänsä, saavuttaa asettamansa tavoitteet ja oppia nauttimaan elämästä!

Eli auttaa ja inspiroida ihmisiä sillä taidolla ja tiedolla, mikä minulla on.  Olen tehnyt paljon töitä itseni kanssa, rankannut omaa ravintopuoltani, huoltanut kehoani ja askarrellut mieleni kanssa, oppinut hyviä rutiineja, opiskellut, harjoitellut, ohjannut ja tehnyt unelmatyöskentelyä.

Olen erityisesti viimeisten seitsemän vuoden aikana juossut koulutuksesta toiseen, koska se on ollut intohimoni.  Olen opiskellut NLP:tä, EFT:tä, TRE:tä, Theta Healingia, oman elämän johtamista, itsensä kehittämistä, itsehoitomenetelmiä, energiahoitoja…kaikkea mahdollista. Uskonkin, että minulla on annettavaa maailmalle.

Olen siis työnohjaaja, valmentaja, kirjoittaja ja puhuja  ja tätä kaikkea teen suurella palolla ja intohimolla!! Minulla on valtavasti unelmia ja haaveita, pieniä ja todella isoja. Unelmointi on minulle elinehto! Uskon, että ihmisen potentiaali on valtava ja käytämme siitä vain pienen pientä murto-osaa.

Etsin elämästä iloa, valoa, rakkautta, rohkeutta, luottamusta ja toivon, että voin tarjota niitä myös Sinulle! Yritykseni tunnussanat ovat kasva, kehity ja kukoista!

Miten löydät minut

Jos kertomukseni, kuvani, palveluni yhtään resonoivat kanssasi, ota minuun rohkeasti yhteyttä ja katsotaan Sinua parhaiten palveleva osio ja lähdetään yhdessä matkalle, jonka suunnan, pituuden ja tahdin Sinä määrität. Yhteystietoni löytyvät Yhteys/Pyydä tarjous -valikon alta.

Lämpöisin terveisin
Tiina