Esittely

Hei,

Onpa ilo nähdä Sinut sivuillani! Tässä pieni tervehdys Sinulle!

Olen lähtenyt muuttamaan omaa elämääni voimakkaasti yli neljä vuotta sitten tärkeässä tienhaarassa, jossa tein valinnan hypätä tuntemattomaan ja irtautua lähes kaikista siihenastisen elämäni tukipilareista.  Minulla on ollut viime vuosina aikaa pysähtyä ja mahdollisuus pohtia, mitä todella haluan elämältä ja mikä ja millaista on minun unelmaelämäni. Olen myös kysynyt, mitä elämä haluaa minulta. 

“Elämän tarkoitus on elää elämä, jolla on tarkoitus”- George Bernard Shaw –

Neljä vuotta sitten aloittamani työnohjaajan koulutus oli minulle siunaus ja suunta, josta olin uneksinut ainakin 10 vuotta. Se aloitti monen vuoden koulutusputken, jonka aikana olen opiskellut kaikkea mahdollista mielen, kehon, terveyden, hyvinvoinnin ja valmentamisen alalta aiemman pitkän työ- ja opiskelu-uran lisäksi. Työnohjaajan koulutus avasi minulle uuden näkökulman ja ajattelutavan ja herätti myös kiinnostukseni valmentamiseen, josta on tullut minulle todellinen intohimo. 

Jo vuosia sitten oli elämäni tärkein kysymys Jen Sinceron sanoin ”Oli kyse siitä, etten enää suostuisi olemaan se ihminen, joka tyytyy siihen, mikä hänelle annetaan. Päätin vihdoin ryhtyä ihmiseksi, joka luo itselleen sen, mitä haluaa.”  

Monen välivaiheen jälkeen olen nyt vihdoin tilanteessa, jossa aloitan työnohjaus- ja valmennustyön itsenäisesti. Olen edelleen päivätyössä, mutta antaudun valmentamiseen ja ohjaamiseen vapaalla. Olen kuunnellut sydäntäni ja se on johdattanut minut tähän, missä nyt olen. 

Kerron Sinulle hieman itsestäni ennen kuin lähdemme matkaan.

Työnohjaus ja valmennus Tiina KopalainenOlen siis Tiina Kopalainen ja asun tällä hetkellä Sastamalassa lähellä Tamperetta. Pirkanmaalla olen asunut jo yli 14 vuotta. Ensin asuin yli 8 vuotta Äänekoskella, yli 7 vuotta Orivedellä ja nyt liki 7 vuotta on vierähtänyt Sastamalassa  Olen kotoisin Varkaudesta, Savosta ja opiskellut pääosin Jyväskylässä ja Tampereella. Nuoruudessani olen asunut Englannissa, Oxfordissa. Työura on kuluneina vuosikymmeninä heittänyt minut ympäri Suomea.

Olen pohjakoulutukseltani  filosofian maisteri Jyväskylän yliopistosta, taide- ja ympäristökasvatuksen opettaja Jyväskylän ammatillisesta opettajakorkeakoulusta, minulla on rehtoripätevyys ja olen voimavarakeskeinen työnohjaaja ja prosessikonsultti (STOry). Olen myös opiskellut amerikkalaisessa GoProCoaching-yhteisössä. Tutkintoja on kaikkiaan pilvin pimein ja ansioluettelo pitkä. Uuden ratkaisukeskeisen valmentakoulutuksen aloitan vielä syksyllä 2018.

Harrastan monentyyppistä opiskelua ja itseni kehittämistä sekä matkailua, aina kun se on mahdollista. Aiemmin harrastin mm. järjestötyötä ja seuratansseja. Rakastan lukemista, tarinoita, opiskelua, musiikkia, ihmisten monipuolista auttamista ja matkustamista. 

Vaikka työ- ja elämänkokemusta on paljon, silti tunnen, etten ole ikinä valmis, vaan olen aina keskeneräinen ja haavoittuva. Ehkäpä juuri se haavoittuvuus tekeekin minusta vahvan. Minun on suhteellisen helppoa myötätuntoisesti eläytyä ihmisten haastaviin elämäntilanteisiin, koska takanani on elettyä elämää jo aikamoinen kilometrimäärä.

Työelämässä olen toiminut pitkään kulttuuri- ja taidehallinnon tehtävissä sekä sivistys- että koulupuolella ja nyt viime vuodet sosiaalipuolella, kaikissa olen ollut esimiestehtävissä ja yhteensä esimieskokemusta on yli 25 vuotta. Olen tehnyt kulttuurityötä yli 20 vuotta viidellä eri paikkakunnalla ja vapaassa sivistystyössä kahdessa kansalaisopistossa rehtorina yli 10 vuotta. Nykyinen päivätyöni Tampereella toiminnanjohtajana järjestötyössä on aika looginen jatko työkokemukselleni, elämälleni ja tärkeiksi kokemilleni asioille.

Työkokemusta on mm.:

  • esimiestyötä yli 25 vuotta erityyppisissä ja -kokoisissa organisaatioissa ja työyhteisöissä
  • kulttuurityötä kulttuuri- ja kulttuuritoimenjohtajana 20 vuotta viidellä eri paikkakunnalla
  • koulutus- ja sivistystyötä rehtorina 10 vuotta kahdessa alueellisessa kansalaisopistossa
  • koulutus- ja tapahtumasuunnittelua 25 vuotta
  • järjestötyötä mm. toiminnanjohtajana useampi vuosi sosiaali- ja terveysalalla
  • työnohjaustyötä erilaisissa työyhteisöissä niin yksilöille kuin ryhmille, esim. liike- ja koulutuselämässä
  • ryhmätyöskentelyä runsaasti erilaisten ryhmien kanssa
  • toiminnallisia menetelmiä

Elämäntehtäväni on auttaa ja inspiroida ihmisiä heidän pyrkimyksessään parhaimpaan mahdolliseen elämäänsä, saavuttaa asettamansa tavoitteet ja oppia nauttimaan elämästä!

Eli auttaa ja inspiroida ihmisiä sillä taidolla ja tiedolla, mikä minulla on.  Olen tehnyt paljon töitä itseni kanssa, rankannut omaa ravintopuoltani, huoltanut kehoani ja askarrellut mieleni kanssa, oppinut hyviä rutiineja, opiskellut, harjoitellut, ohjannut ja tehnyt unelmatyöskentelyä.

Olen erityisesti viimeisten neljän vuoden aikana juossut koulutuksesta toiseen, koska se on ollut intohimoni.  Olen opiskellut NLP:tä, EFT:tä, TRE:tä, oman elämän johtamista, itsensä kehittämistä, itsehoitomenetelmiä…kaikkea mahdollista. Nyt on kuitenkin vihdoin aika lähteä tekemään työnohjaus- ja valmennustyötä itsenäisesti, koska uskon, että minulla on annettavaa maailmalle.

Minulla on myös yhteistyökumppanuuksia, joita lisään sivuilleni  ja toimintoja tulee sivuille pikku hiljaa. Jatkossa tulossa on e-kirjoja, verkkokursseja, fb-livejä jne. Wait and see!

Olen siis työnohjaaja ja valmentaja ja tätä kaikkea teen suurella palolla ja intohimolla!! Olen FLOW-valmentaja, jollaiseksi hyvä kollegani minua kuvasi. Flowssa on kysymys optimaalisesta tilasta, jossa kaikki sujuu kuin itsestään, aika ja paikka unohtuvat ja toiminta virtaa esteettä. Flow-tilaahan me elämässä usein tavoittelemme.  Lähdetään yhdessä tavoittelemaan Sinun optimitilaasi, jossa tuloksia syntyy ja saavutat tavoitteesi.

Jos kertomukseni, kuvani, palveluni  yhtään resonoivat kanssasi, ota minuun rohkeasti yhteyttä ja katsotaan sinua parhaiten palveleva osio ja lähdetään yhdessä matkalle, jonka suunnan, pituuden ja tahdin sinä itse määrität. Lue lisää kohdasta palvelut. Lisää ajatuksiani ja taustojani ensimmäisessä blogissani.

Minulla on valtavasti unelmia ja haaveita ja isoja sellaisia. Unelmointi on minulle elinehto!! Uskon, että ihmisen potentiaali on valtava ja käytämme siitä vain pientä murto-osaa.

Etsin elämästä iloa, valoa, rakkautta, rohkeutta, luottamusta ja toivon, että voin tarjota niitä myös Sinulle!!! Yritykseni tunnussanat ovat kasva, kehity, kukoista!!

”Sometimes you have to just hang on and trust that life’s storms are carrying you to better shores”

Jane Lee Logan

 

Lämpöisin terveisin
Tiina