Puhuminen

Puhuminen

Kirjoittamiseen liittyvissä tehtävissä on tukena puhumisen keinot ja avut. Minusta on tärkeää pystyä kertomaan omaa tekemistään myös puheen keinoin. Omissa tekemisissäni puhuminen ja kirjoittaminen liittyvät likeisesti toisiinsa ja yhdessä muodostavat toimivan konseptin, jota siirrän jatkossa myös uudelle, syntymässä olevalle sivustolle www.unelmanaulkomaat.com (suomenkielinen sivusto) ja jatkossa myös www.dreantoliveabroad.com (englanninkielinen sivusto).

 

FB-livet

Monella meistä on unelmana asua ja tehdä töitä ulkomailla  joko vakituisesti tai osan vuodesta. Tämä on suuri unelma myös itselleni. Aloitin tästä aiheesta FB-livesarjan ulkomailla asumisen iloista ja haasteista huhtikuussa 2021. Vieraani ovat asuneet ulkomailla vuosia eri maissa joko pysyvästi tai osan vuodesta. Puhujavieraani kertovat hyviä vinkkejä ja kokemuksia ulkomaille muuttamisesta ja ulkomailla asumisesta. Vaihtoehtoja ulkomaille muuttamiseen tai siellä asumiseen voi olla monia: yksin, kaksin, perheenä, lähetettynä työntekijänä, eläkkeellä ulkomailla, välivuosi, opintovapaa jne.

FB-livet ovat kestoltaan noin tunnin mittaisia ja alkavat pääsääntöisesti torstaisin klo 18.

Sarja starttasi perjantaina 9.4. klo 18, jolloin vieraakseni saapui vaikuttaja, yrityskehittäjä VILLE MANNER. Ville on asunut pitkään ulkomailla Englannissa ja luonut siellä merkittävää liike-elämäuraa.

Torstaina 22.4. klo 18 saapui vieraakseni historiallisten romaanien kuningatar, kirjailija PIRJO TUOMINEN, joka on julkaissut yhteensä yli 50 kirjaa. Pirjo Tuominen on asunut pitkiä aikoja Turkissa ja kirjoittanut siellä 7 kirjaa.

Torstaina 29.4. klo 18 vieraani on käsityö- ja taidealan ammattilainen, blokkaaja PIRJO LAAKSO, joka on asunut pitkään Espanjassa.

Torstaina 6.5. klo 18 vieraani on EEVA-MAIJA KERO, aktiivinen maailmankansalainen, joka on asunut kolmisenkymmentä vuotta Saksassa, Espanjassa ja Venezuelassa.

Torstaina 13.5. klo 18 vieraani on erityisopettaja IRMELI HIRVONEN, joka on asunut pitkään Saksassa.

Torstaina 20.5. klo 18 vieraani on kiropraktikko, yrittäjä, KRISTA VALLI, joka n asunut pitkään Ranskassa, Englannissa, Belgiasssa ja USAsssa.

Vierailijalista päivittyy tähän koko ajan.

 

Verkkokurssit

FB-livejen jälkeen rakennan verkkokurssin aiheesta, miten toteuttaa suuri unelmansa muuttaa asumaan ulkomaille etelän aurinkoon. Mitä kaikkea muutto- ja muutosprosessi pitää sisällään, mitä virallisia ja muita tarpeellisia asioita tulee ottaa huomioon, kun suunnittelee muuttoa. Verkkokurssin rakentaminen on myös osa omaa muutto- ja muutoshankettani,  jota prosessoin niin blogeissa kuin muissakin toiminnoissani.

 

Uusi kokonaisuus www.unelmanaulkomaat.com ja www.dreamtoliveabroad.com

FB-livejen, blogien, Youtube-kanavan jne. pohjalta syntyy uusi kokonaisuus, jolle avautuu kokonaan uusi sivusto www.unelmanaulkomaat.com ja myöhemmin www.dreamtoliveabroad.com. Suomalainen sivusto luodaan huhti-toukokuun 2021 aikana.

 

Tilaa minut puhujaksi

Voit myös tilata minut puhujaksi erilaisiin tilaisuuksiin.

https://www.tiinakopalainen.com/unelmatyoskentely/